Budete šamanky???

13.09.2019 11:25

V poslední době tuto otázku dostáváme hodně často. Je to až úsměvné, jak jsou lidé naivní a povrchní v pohledech na tradiční kultury, náboženství, léčebné směry a jiné záležitosti různých zemí.
Tím že kamarádím a spolupracuji se šamanem, se šamanem nebo šamankou stát nemůžu. Ani několikaletým pobytem v jeho zemi mi toto nepřísluší. To samé je to v jiných zemích v jiných kulturách. Nestanu se Budhistou pouze pobytem v klášteře. Nemůžu být čínským lékařem pouze studiem čínské medicíny, praxí u čínského lékaře nebo pobytem v Číně. Nemohu být dobrým muslimem, muslimkou pouze přes kamarádství nebo přes pobyt v dané zemi. Copak se stanu mágem jen po pouhým naučením se nějakých textů? Ne! Toto jsou naučené, či převzaté atributy. Uvědomte si to. Toto se dokáže naučit každý, dokáže vycestovat každý, v dnešní době fcb. a jiných sociálních sítí je jednoduché kamarádit s kýmkoliv kdo má připojení k internetu a je ochotný sdílet s námi trošku času. Hrát si na šamana, budhistu, hinduistu, mága, léčitele, čarodějku, kouče... atd. může dnes každý. Bohužel originál se dnes už moc nepozná, protože reklama je mocná, duchovno a duchovní tituly v dnešní době frčí a papír (tedy internet) snese všechno. Za peníze se dá naučit a ocertifikovat vše. Sakra kde se vytratila naše soudnost, pokora a kořeny? Všichni jsme duchovní bytosti které vstoupili do fyzické podoby. Každý máme nějaké předpoklady, nějaký vymezený prostor. Proč se chceme cpát na jiný píseček, když ten náš je náš? No protože duchovní titul je in. No protože se hrneme někam a svoji podstatu vůbec neznáme.
Hodně moc se zapomíná, že jsme tu každý sám za sebe. Že tím kým jsem... prostě jsem. A že když budu chtít být někým jiným a nebude to vycházet z mé podstaty, tak si na vše budu jen hrát. Vše čím jsem vychází ze mně, prapodstata všeho je daná už dávno před mým narozením. Hledejte kdo jste, teprve pak můžete být kým chcete být... tedy možná tím můžete být... protože tím někdy prostě být nemáte. (chápete? pobíráte?)
Není důležité chtít! Důležit je být!

Takže zpět k otázce: Budete šamanky?
Ne nikdy nebudeme, protože iniciace k šamanismu není - Chci být šamankou, nebo Budu si říkat šamanka. Iniciace je úplně něco jiného a jestli Vás zajímá co, tak si o těchto věcech něco přečtěte. Třeba pochopíte o čem tu píšu.

Tu hloubku "obyčejného" JÁ JSEM zkuste alespoň malinko odkrýt.
Markéta

 

 

 

—————

Zpět