Dotazy na vakcinaci

09.01.2021 19:37

Velmi mnoho lidí mi stále píše na téma jak se chránit před corona, co dělat když jste covid pozitivní, ale také na očkování.

Já mám výhodu, jelikož mám několik známých lékařů, se kterými jsem vakcinaci konzultovala. Někteří jsou praktičtí lékaři, jiní specialisté ve svém oboru. Všichni se shodují na faktu, že vakcinace je potřeba a že se očkovat nechají.  Když se koukneme historicky na určité nemoci, tak vakcinace nám vždy pomohla. 

Lidé mi píšou, že vir je umělý a vakcína není vyzkoušená, že se bojí. Na to říkám tím lépe, kdyby byl vir umělý. Protože jakmile se vyvíjí jed, vyvíjí se i protijed. Takže vakcína v tomto případě opravdu není tak nevyzkoušená jak výrobci udávají. Dále dnes vývoj vakcíny je daleko na jiné úrovni než před nějakým časem. Firmy jako Pfizer, vydělá několik miliard denně, má špičkové technologie, špičkové odborníky. 

Bylo by dobré se na vše kouknout v realitě a ne se nechat vyděsit odpírači, kteří do světa říkají bludy jako např. že ve vakcíně Vám dají čip. No zajímalo by mě, jak sestřička když nabírá vakcínu pozná, jestli čip nabrala, či ne... Lidé jsou manipulovatelní a v posledních měsících velmi ustrašení. Bohužel v posledních měsících vidím více manipulace na sociálních sítích, než například od lékařů, či vlády. 

Moje kamarádka, lékařka,  která několik let pracuje v očkovacím centru v Praze, mi už před pár lety vysvětlovala jak která očkovací látka v těle funguje, proč se s některou ampulí hrká a s některou se hrkat nesmí,  jak správně očkovat, dokonce i to, jak se lidé před očkováním mají chovat. Toto téma jsme otevřely po mém očkování na tetanus, po kterém jsem nemohla dva dny hýbat rukou. Přesně mi řekla co jsem špatně udělala já a co špatně udělala sestřička, která mě očkovala. Práci sestřičky  samozřejmě neovlivním, ale vím, že příště si na tetanovku zajdu do očkovacího centra. 
Co jsem dostala za rady? Ráda je zde napíšu...

  1. Před očkováním si dát colu, čokoládu, či slabší kafe cca 1hodinu před
  2. Minimálně deset minut před očkováním sedět, nebo být prostě v klidu
  3. Hodně pít
  4. Důležité je také zkonzultoval léky, které berete
  5. Místo vpichu vystavit chladu (ona mi před očkováním přejížděla po paži kostkou ledu)
  6. Po očkování alespoň 30 minut být v klidu
  7. Po očkování místo vpichu chladit, může se přiložit tvaroh
  8. Alespoň 24 hodin po vakcinaci být v klidovějším režimu
  9. Můžou se podávat i léky na alergii
Já osobně se očkovat nechám hned jak budu moci. Nemám žádný strach a dodržím veškeré pravidla. Proč?  Třeba jen proto, že chci cestovat a nechci mít omezení, která se neočkováných v cestování bude týkat. 
 
Zamyšlení nakonec... je zvláštní kolik lidí vůbec neřeší, co berou za léky, jak moc jsou nebezpečné, co jim poškozují. Pravidelně, či jednou za čas si nějaký lék vezmou a věří, že jim moc neublíží... 

—————

Zpět