Co si myslím o koronaviru?

31.03.2020 08:34

Tak tuto otázku teď slyším a čtu často. Spousta lidí se ptá, co a proč se nám to jako lidstvu děje. Jaký mám na vše názor. Co doporučuji. Atd...

No moje odpovědi jsou možná trošku jiné než by jste čekali. Oběžníky které nám chodí jako terapeutům, články které mi kolegové posílají, mi ukazují realitu a to hmotné co se tu děje a jak se léči, co se používá k léčbě, jak to je v té fyzické podstatě tohoto oemocnění. 

Naše zdravotnictví je a bylo vždy na špičce a to ať si každý nadává jak chce. Je důležité si uvědomit, že "západní medicína" řeší akutní stavy, ta "alternaticní medicína, či čínská medicína" je více postavena na prevenci a regeneraci. V tuto dobu jsou důležité obě tyto stránky. Preventivně brát vitamíny, přípravky které posilují plíce a tím i střeva, upravit stravu více na tyto orgány a samozřejmě nezapomenout na slezinu (slinivku). V té fyzičnosti udělat také opatření která jsou důležitá, sedět doma na zadku, maximálně jít na procházku, ale tam kde nejsou lidi. Nosit roušku v obchodech, na ulici, no prostě tam, kde se potkáváme s lidmi. Kontakty s cizími  lidmi omezit na minimum! Funguje totiž i kolektivní imunita. Co je to? To je vlastně takové zvyknutí se na všechny patogeny, které má určitá skupina ve které se pohybujeme. Jakmile se dostaneme do spojení s jinou skupinou, či člověkem, který má jiný koktejl patogenů, naše imunita se dostane do stádia, kdy musí zase bojovat. Musí si zvykat na jiný mix. Tím se naše imunita oslabuje. Už takto má náš ochranný systém v tuto dobu co dělat... změny počasí, dýchání přes roušky, stres, strach a spoustu a spoustu dalších faktorů. 

Fyzicky nám tato doba dává šanci se zamyslet  jak ztrácíme své kořeny, jak jsme zmanipulovatelní, jak jsme zranitelní, jak jsme egostičtí, jak jsme nenaplnění.

Co si myslím o koronaviru? No oni tyto viry jsou všudypřítomné, jako jiné patogeny, ale je tady velké ALE. Jak se říká na každém šprochu je pravdy trochu, takže na té fyzické úrovni věřím, že tu opravdu dochází k umělému testování lidí, že je tento vir geneticky upravený. Kdo a proč si takto hraje je vlastně jedno. Protože tak do hloubky nejdu a nechci jít. Já osobně za sebe nepotřebuji hledat viníky, protože nic není jen černé. No a to se dostávám do dalšího úhlu pohledu na věc. 

—————

Zpět