Koronavirus II.

10.03.2020 23:07

Lidé chtějí, abych se ke stávající situaci v ČR vyjádřila, tak zde tedy  napíšu svůj názor.

1. Problém lidského hovadismu, ega a sobectví. Proto se tento vir šíří. Někteří lidé se chovají, jako že jim se nikdy nemůže nic stát. Odcestují, zalyžují si, přes doporučení jdou v klidu mezi lidi a ještě se cítí dotčeni, že jsou za to odsuzováni. Kdyby vir po dotyku s člověkem způsobil, že člověk zčerná, tak by někteří lidi byli ochotni si dát make up, jako že oni nic. 16500 lidí bylo v Itálii, do karantény šlo 1000 lidí, to bohužel značí obrovskou lidskou debilitu, sebestřednost a sobectví. Obraz společnosti: V uspěchané egoistické době si přeci nemůžu dovolit nějaké omezení, je svoboda a nikdo mi nebude přikazovat co mám dělat, nikdo mi nebude říkat že dělám chybu. Dělám si co chci.

2. Problém odsuzování a posuzování. Všichni lidé se do takovéto situace dostali poprvé v životě. Taktéž naši politici takovouto závažnou situaci řeší poprvé. Kdykoliv se cokoliv dělá pod tlakem, motá se kolem dané věci více lidí, kteří se musejí shodnout na nějakém verdiktu, tak to nejde tak hladce jak by mohlo. Lidé jsou jako fanoušci při fotbalovém zápase, každ ví co by hráč měl dělat, ale 99% z nich, nedokáže ani kopnout pořádně do míče. Slyším a čtu perfektní řešení situace, odsuzování počínání naší vlády, jedni tvrdí že se dělá moc, druzí tvrdí že rozhodnutí přichází pozdě. Kdyby se všichni starali o to co mají, poslouchali a byli nápomocní, měli trpělivost a dodržovali pravidla. Tak by bylo líp. Já osobně bych si se žádným politikem místo ani na minutu nevyměnila. Obraz společnost: Po válce je každý generál a ten který velet  nemusí a schovává se za kamny, je vždy ten nejmocnější řečník, jak vše dokázal nejlépe. 

3. Problém proroků. Teď všude čtu, jak někteří mí kolegové píší, jak vše je napsáno ve hvězdách, jak k nim mluví karty, jak se napojují na dimenze a vše co se teď děje je dané a už dávno to přeci věděli... Je mi smutno z těchto lidí, proč některý z nich nevyšel a nepromluvil před dvěmi měsíci? Když si porovnám předpovědi do tohoto roku, a toho co ti samí lidé píšou teď, často se to diametrálně liší. Proč? Pro slávu, aby ukázali jak umí svoji práci, protože se od nich očekává že budou vsě vědět, jinak by byli málo duchovní... důvodů je mnoho. Obraz společnosti: Na mrtvé se nejlépe dělá horoskop, po ukončení života se dělají nejlepšé závěry. 

4. Problém informovanosti. Je mnoho informací, mnoho paniky, mnoho konspiračních teorií.  Obraz společnosti:  My nezemřeme na nedostatek jídla, ale na přemíru informací. 

5. Problém spásy: Prodejci a různí vykukové, doporučují své přípravky, které zaručeně fungují na koronavir. Neříkám že ne, protože antiviroticky působících pár je. Spíše mi vadí to předražení a 100 účinnost kterou slibují. Obraz společnosti: Když můžu vytřískat peníze na důveře a neštěstí jiných, jdu do toho. 

6. Problém omezení: Karanténa určitě přijde. Už jenom proto, že lidi jsou neukáznění. Také mají touhu být oběti, no a to je potom dobré jim to omezení dát.  Obraz společnosti: I přes veškeré zákazy stejně lidé neuposlechnou, jen budou reptat.

 

—————

Zpět